Συγγραφέας: Θεόδωρος Γεωργίου
Είδος: Φιλοσοφία
Έτος: 2021
Σχήμα: 14x21cm
Σελίδες: 144

Στο βιβλίο με τον τίτλο: «Minima Moralia» στην ΕΒΔΟΜΗ περιλαμβάνονται κείμενα του συγγραφέα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην εβδομαδιαία περιφερειακή, πολιτική και πολιτιστική εφημερίδα “Εβδόμη” κατά το χρονικό διάστημα των πρόσφατων τεσσάρων ετών (2017-2020).


Έχουν τον τίτλο: «Minima Moralia» (όρος που χρησιμοποιήθηκε από τον Γερμανό φιλόσοφο Theodor W. Adorno), επειδή στοχάζονται για τον τρόπο, με τον οποίο μπορούμε να συλλάβουμε την κοινωνικο-πολιτική πραγματικότητα της σύγχρονης εποχής, που είναι και πολύπλοκη και πολυεπίπεδη.


Tο πρώτο μέρος του βιβλίου με τίτλο: «Ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης ως σύγχρονη πόλη» αφιερώνεται στην πόλη που ζεί ο συγγραφέας. Περιλαμβάνει κείμενα που έχουν διακηρυγμένο στόχο τους να ενισχύσουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες και της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών, που αποβλέπουν στο κοινό καλό. Η κριτική και ο διάλογος παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποσαφήνιση προθέσεων, στόχων και σκοπών.

Το δεύτερο μέρος με τίτλο: «Η ελληνική πολιτική κοινωνία στη δίνη των κρίσεων», περιλαμβάνει κείμενα που αναφέρονται στο δύσκολο παρόν της κοινωνίας.


Εισηγείται, λοιπόν, ο συγγραφέας τον αντισυστηματικό, αποσπασματικό και τελικά αιρετικό τρόπο για να συλλάβουμε την πραγματικότητα. Ο αναγνώστης θα κρίνει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου του, όπως επίσης και τον τρόπο που προτείνει για να επιλυθούν τα τεράστια κοινωνικο-πολιτικά προβλήματα της εποχής μας.

"Minima Moralia" στην Εβδόμη
€10,00
ISBN: 978-960-7231-43-7